Schrijnende armoe...  Uw hulp is hard nodig!
Hieronder een voorbeeld van een woning waarin een compleet zigeunergezin woont.
 Afbeelding invoegen

 

Met uw hulp kunnen we daar wat aan doen.

Daarom organiseren we verschillende activiteiten om ons werk te promoten en mogelijk te maken.

Op elke 1e zaterdag van de maand is er een inzameling van hulpgoederen. Hiermee kunnen we de armste bevolking in de omgeving van Ocna Mures/Uioara en omgeving ondersteunen.

 

Er is daar nog veel schrijnende armoede en allerhande nood. Velen konden we reeds helpen door de gaven die we hiervoor mochten ontvangen. Elk jaar gaan er meerdere hulptransporten naar onze projecten. Ook aan deze transporten hangt een kostenplaatje, dat moge duidelijk zijn.
 
Hieronder een overzicht van onze andere activiteiten.

Verkoopacties
Jaarlijks houden we enkel verkoopactie's waarvan de opbrengst bestemd is voor onze projecten.
 
Eind maart is er de appelflappenactie. In de PLUS markt te Middelharnis staat dan een verkooptafel waar verse en meestal nog warme appelkoeken/flappen te koop zijn. Dit jaar op vrijdagmiddag 24 maart en zaterdagmorgen 25 maart.
 
                         Afbeelding invoegen                             Afbeelding invoegen
 
Jaarlijks is er een SAP actie. Ook dan staat er in de PLUS winkel een stand waarin versgeperst sinaasappelsap te koop is. We tappen dan ter plaatse een 1/2 of 1 literfles voor U vol.
Hoe werkt het:
 
Kom naar de Plus, Laat een fles met heerlijk vers sinaasappelsap vullen, Reken deze af bij de kassa.
De opbrengst is bestemd voor ons werk in Roemenië
 
 
Boodschappenactie 
Alweer voor de 2e keer is er in de PLUS winkel in Middelharnis een boodschappenactie gehouden op 10 en 11 november 2017.  Het winkelend publiek kreeg op die dagen een boodschappenlijstje met enkele nuttige artikelen zoals: olie, rijst, melk, enz. Die boodschappen konden na de kassa ingeleverd worden bij de werkgroep leden.  Met deze boodschappen worden voedselpakketten samengesteld die aan het eind van dit jaar, tegen de Kerstdagen, uitgedeeld worden aan de allerarmste gemeenteleden in Uioara, Cisteiu, en enkele andere dorpjes. De actie was een groot succes! in totaal werden er ruim 44 volle dozen met levensmiddelen ingezameld. Daarbij kwam er van een andere sponsor een volle pallet met balen meel. Zie de foto's hieronder.
 
                   
 
                      Afbeelding invoegen                                       Afbeelding invoegen 
 
                      Afbeelding invoegen                                       Afbeelding invoegen
 
 
OPEN dag in onze loods
Jaarlijks houden we in onze loods aan de Industrieweg 17 te Middelharnis een open dag. Behalve dat er gelegenheid is om uw spullen in te leveren kunt u ook genieten van een kopje koffie/thee of wat fris. Ook is er gelegenheid om foto's te bekijken of een presentatie te volgen over onze projecten in Roemenië of om al uw vragen aan onze vrijwilligers te stellen. Kom eens kijken!
Dit jaar staat de open dag gepland in het najaar, de juiste datum wordt binnenkort bekend.
 
 
Diekdagen Middelharnis
 
Tijdens de Diekdagen in Middelharnis kunt u onze verkoopkraam vinden met allerlei producten, van kaarten, koek tot handwerk-artikelen uit Roemenië zoals porselein aardewerk.
 
Er is een grabbelton voor de kleintjes en de groten kunnen allerlei prijzen winnen door een envelop te trekken.
 
Al deze inkomsten komen ten goede aan onze projecten voor de arme mensen in Oost Europa.
 

 

Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen


Kunt u geen keuze maken uit de artikelen dan kunt u toch een gift in de collectebus stoppen!?

Presentaties

Wij kunnen op uw vereniging of bijeenkomst een foto/video-presentatie verzorgen over onze projecten en u een inzicht geven in onze hulpverlening. Hieraan zijn geen kosten verbonden, wel wordt er een collecte gehouden die geheel ten goede komt aan het werk van de stichting.

Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.