Zigeunerkerk Uioara
 

Zigeunerkerk Uioara

In Uioara, een 60 km verwijderd van Cluj, is een kerkje gebouwd voor een zigeunergemeente. Er komen momenteel ca. 100 leden in de kerk. Op de bovenverdieping is een zaaltje gerealiseerd voor zondagschool en doordeweekse lessen voor de zigeunerkinderen, die anders nooit naar school gaan. Zo wordt geprobeerd om deze kinderen een betere kans te geven in de maatschappij.

 


Kleding Shop
 

2e hands kledingshop in Dorolt

Naar het plaatsje Dorolt, vlak bij Satu Mare, hebben we een transport met kleding gestuurd. Hiervoor is een huisje ingericht als tweedehands kledingshop. Deze kleding komt van onze maandelijkse inzamelingen. Voor weinig geld wordt deze kleding verkocht, waarvan de opbrengst is voor de kerk.

 


Computers
 

Computers in een school in Satu Mare.

In de school van Satu Mare staan de computers die wij gekregen hebben van een school in Ouddorp.


Rollator
 

Rollator.

Bij onze inzameling van hulpgoederen krijgen we ook regelmatig rollators e.d. voor minder valide mensen. Ook hiermee kunnen wij veel mensen helpen. Deze vrouw ging voorheen letterlijk gebukt door het huis met steun op een soort bijzettafeltje, ze kan nu gewoon rechtop lopen.

 


Handzaaimachine
 

Handzaaimachines

Ook met handzaaimachines hebben we de mensen kunnen helpen. Ze zijn geleverd aan de kerkelijke gemeente in Satu Nou. De mensen kunnen voor weinig geld de zaaimachientjes huren zodat het niet voor slechts enkelen een hulp is maar iedereen er gebruik van kan maken.

 


Actie Rugzak
 

Actie Rugzak

Er is door de scholen een actie Rugzak gehouden. Deze zijn in Nederland gevuld met allerlei hulpgoederen en hebben we daar op de scholen uitgedeeld. Dingen die wij gewoon vinden is daar een feest!

 


Voedselpakketten
 

Voedselpakketten

Regelmatig worden er in de wintermaanden voedselpakketten uitgedeeld, vaak vergezeld van een Bijbel.

 


Landbouwschuur
 

Landbouwproject Petin

In Petin (Roemenië) is een landbouwproject opgestart met een stuk grond en een landbouwschuur gebouwd. De eerste opbrengsten zijn intussen binnen en het draait goed. Hiermee hebben ze werk en een bron van inkomsten voor meerdere gezinnen.

 


Kerkcentrum
 

Kerkcentrum Satu Nou

In Satu Nou bij Tirgu Mures is een multifunctioneel gebouw, TIMOTHÉUS, neergezet waarvan de benedenverdieping is ingericht voor gemeentezaal met sanitaire voorzieningen. In de winter wordt de gemeentezaal gebruikt als kerkzaal vanwege de kou. De verdieping is de pastorie voor de predikant. Voorheen woonde hij met zijn gezin in twee klaslokalen van de school. De bovenverdieping is geschikt voor vergaderruimtes en gasten. Op de achtergrond de kerk.

 


Dakrenovatie
 

Dakrenovatie Satu Nou

In Satu Nou is een woning van een dak voorzien. De verdieping was belegd met kleden, zeilen en plastic om te proberen het binnen droog te houden. Hier woont een compleet gezin in! 's Winters was het bijna niet warm te krijgen. Met hulp van bedrijven is het mogelijk geworden er een dak op te laten bouwen. De zolder kan weer worden gebruikt om de aardappelen en kool er vorstvrij te bewaren, wat hier de gewoonte is.

 


Opleidings werkplaats
 

Opleidingswerkplaats Bacau

In Bacau is samen met de H.C.R. (Hulp Christenen in Roemenië) een werkplaats gebouwd waar weeskinderen, voordat ze in de maatschappij komen een beroep kunnen leren om zich een plaats in de maatschappij te kunnen verwerven.

 


Kindertehuis
 

Kindertehuis Nagydobrony

Samen met de Stichting Hulp Oost-Europa (H.O.E.) is het kindertehuis "De Barmhartige Samaritaan" gebouwd in de Oekraïne bij het plaatsje Nagydobrony.

 


Zigeunerkerk
 

Zigeunerkerk Szernye.

In Szernye, een plaatsje in de Oekraïne in de buurt van Nagydobrony, is een kerkje gebouwd voor een zigeunergemeente. Er achter staat de school.

 


Overige projecten die wij mochten realiseren zijn:

  • Bouw van een huisje voor een zeer arme familie ook in de Oekraïne.
  • Bestelwagen voor Bacau om de goederen te verspreiden die met een hulptransport uit Holland werd gebracht.
  • Een bestelwagen voor een predikant die in de week kinderen naar en van school brengt omdat er anders geen vervoer is en de school te ver weg is.
  • Operatie van een kleine jongen mogelijk gemaakt dat een waterhoofdje en een open ruggetje had in de omgeving van Bacau.
  • Er zijn in diverse dorpen voedselpakketten en Bijbels uitgedeeld Rolstoelen en rollators voor diverse personen in Roemenië
  • En de hulptransporten gaan nog steeds door.

Wij zijn dankbaar dat wij als werkgroep ons mogen inzetten voor dit stukje diaconaat voor onze naaste in Oost Europa. De Heere zegene al het werk wat er gedaan mag worden. Tot eer van Zijn Naam en tot uitbreiding van Zijn Koninkrijk. Uw gebed en gaven zijn onmisbaar voor het vervullen van die taken.