Baptistenkerk Sion in Uioara de Sus

In Uioara, Roemenië, een plaatsje bij Ocna Mures ongeveer 60 km vanaf Cluj-Napoca verwijderd hebben wij met de S.D.O.K een kerkje voor de zigeunergemeente gebouwd. Wij ondersteunen deze kerk via de winkel 'Tabita' (hieronder). Via de inkomsten van deze winkel kunnen ze de energiekosten betalen en klein onderhoud.

Onze bijdrage ca. 4800,00 euro per jaar.
(kosten hulp pastoraat en transport hulpgoederen)Winkel Tabita in Uioara de Sus

In Uioara hebben we in 2011 een winkel in gebruikte artikelen geopend. Deze winkel wordt steeds door ons bevoorraad uit een deel van de ingezamelde hulpgoederen die we elke maand houden.
Deze winkel loopt goed ze kunnen nu zelf de energiekosten hiermee dekken van de kerk. Ook kunnen behoeftige personen ermee worden geholpen.
Onze bijdrage ca. 2000,00 per jaar
(deel transportkosten hulpgoederen)


Kerkje in Lunca Muresului

Ds. A. Husar, de predikant van Uioara bedient ook de gemeente in Lunca Mures. Ze hebben daar een gebouwtje om kerk te kunnen houden. Dit is een heel oud gebouw, maar functioneel voor hen.
Omdat de vloer erg ongelijk is en het dak lekkages heeft is het dringend toe aan een opknapbeurt.
In maart hopen enkele mensen van onze werkgroep met enkele vaklieden er naar toe te gaan om hen daarbij te helpen.

Onze bijdrage 1080,00 euro per jaar (kosten pastoraat)

lees meer in Nieuws


FCA - Mentor Project

Het mentor-project is ontwikkeld in samenwerking met de Vereniging PREVENTIS in Cluj-Napoca. Het project zet zich in voor het aanpakken van 'risico-kinderen'. Het belangrijkste element van het project is de een-op-een relatie tussen een kind en de mentor (jonge vrijwilliger). Het project wordt jaarlijks sinds 2006 uitgevoerd.

De mentor helpt het kind om de horizon te verbreden en de wereld beter te leren kennen. De mentor weet hoe naar het kind te luisteren om zo een juist advies te kunnen geven. De mentor is een echte vriend en helpt het kind om beperkingen te overwinnen en door het geven van liefde. Daarnaast leert de mentor het kind om ook God beter te leren kennen als de vriend van alle kinderen.

Onze bijdrage aan dit project: 5000,00 euro per jaar (sponsors gezocht)

lees meer ...