Concert 28 mei
 
 
Op zaterdag 28 mei is er een concert in de Rehoboth kerk in Sommelsdijk. Op deze avond zal het Urker visserskoor Crescendo optreden onder leiding van Louwe Kramer.

Pieter Heykoop zal het koor begeleiden op het orgel.

Aanvang 19:00 uur, inloop vanaf 18:00 (vol=vol) de toegang is gratis. Er zal een collecte gehouden worden aan het eind van de avond bij de uitgang, de opbrengst, minus de onkosten, is bestemd voor de Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk. De opening en sluiting zal verzorgd worden door Ds. M.K. de Wilde.

Hieronder een stukje over het koor,

Het Christelijk Urker Visserskoor Crescendo groeit en bloeit als nooit tevoren. Als grootste mannenkoor van Urk heeft zij een bijzondere plaats in de Nederlandse koormuziek. Crescendo heeft een bijzonder karakteristieke uitstraling van kracht en bezieling.

De zang van Crescendo klinkt sinds 5 september 1953. Louwe Kramer startte toen met 23 jonge zangers als Chr. Jongemannenkoor. In 1955 nam zijn zoon Meindert W. Kramer de dirigeerstok over. Onder zijn leiding is het koor uit mogen groeien tot het grootste mannenkoor van Urk. In februari 1999 werd de dirigeerstok overgedragen aan zijn zoon Louwe Kramer. Deze bouwt nu verder aan dat wat zijn vader heeft bereikt.
Maart 2000 is de eerste cd onder leiding van Louwe Kramer opgenomen. Het koor werkt aan een voortdurende ontwikkeling.  Vanaf begin 2015 is Pieter Heykoop de vaste begeleider van het Visserskoor.

Crescendo is een koor met een officiele Koninklijke erkenning. Dat is ook meerdere keren tot uiting gekomen in bijzondere optredens voor Oranje. In 1978 kreeg men een gouden langspeelplaat uitgereikt uit handen van Mr. Pieter van Vollenhove in verband met de grote plaatverkoop in binnen- en buitenland.

Ondanks de grote muzikale productiviteit is het repertoire van Crescendo in feite ongewijzigd gebleven. Men zingt bewerkingen van Psalmen, geestelijke- en vaderlandse liederen. Binnen de grenzen van Nederland zingt men dan ook inderdaad uitsluitend Nederlands. In de loop der jaren produceerde Crescendo dan ook meer dan 20 langspeelplaten en meer dan 15 cd's. Regelmatig ontvangt men reacties uit het buitenland, alwaar men de zang van Crescendo goed weet te waarderen.

De eenvoud is tevens een van de sterke kanten van Crescendo. Telkens weet men grote kerken vol met mensen te krijgen, daar waar Crescendo zingt. Het geheim van Crescendo ligt in het feit dat men met bezieling zingt. En in de combinatie van muziek, tekst en voordracht. In Zwitserland zegt men het zo kernachtig: ze geloven in wat ze zingen!  Het zijn echter maar amateurs, waarvan nog altijd een deel inderdaad wekelijks als beroepsvisser zijn brood verdient.

Naast de normale concerten treedt Crescendo zo nu en dan op in bijzondere evangelisatiediensten, zoals bijvoorbeeld de kerstfeestvieringen van Tot heil des Volks in het hartje van de Amsterdamse Jordaan, en in het wereldberoemde concertgebouw van Amsterdam.

De agenda is voortdurend goed bezet. Voor meer dan een jaar staan de concerten al gepland. Het doel bleef in de loop der jaren ongewijzigd, namelijk om het Evangelie zingend uit dragen, tot eer van God.

 Afbeelding invoegen


 
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Schrijnende armoe...  Uw hulp is hard nodig!
Hieronder een voorbeeld van een woning waarin een compleet zigeunergezin woont.
 Afbeelding invoegen

 

Met uw hulp kunnen we daar wat aan doen.

Daarom organiseren we verschillende activiteiten om ons werk te promoten en mogelijk te maken.

Op elke 1e zaterdag van de maand is er een inzameling van hulpgoederen. Hiermee kunnen we de armste bevolking in de omgeving van Ocna Mures / Uioara en omgeving ondersteunen.

 

Er is daar nog veel schrijnende armoede en allerhande nood. Velen konden we reeds helpen door de gaven die we hiervoor mochten ontvangen. Elk jaar gaan er meerdere hulptransporten naar onze projecten. Ook aan deze transporten hangt een kostenplaatje, dat moge duidelijk zijn.
 
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
OPEN dag in onze loods
Jaarlijks houden we in onze loods aan de Industrieweg 17 te Middelharnis een open dag. Behalve dat er gelegenheid is om uw spullen in te leveren kunt u ook genieten van een kopje koffie/thee of wat fris. Ook is er gelegenheid om foto's te bekijken of een presentatie te volgen over onze projecten in Roemenië of om al uw vragen aan onze vrijwilligers te stellen. Kom eens kijken!
 
Momenteel kunnen deze activiteiten geen doorgang vinden!

  

Presentaties

Wij kunnen op uw vereniging of bijeenkomst een foto / videopresentatie verzorgen over onze projecten en u een inzicht geven in onze hulpverlening. Hieraan zijn geen kosten verbonden, wel wordt er een collecte gehouden die geheel ten goede komt aan het werk van de stichting.

Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.